Υλικά

1 κιλό ψαρονέφρι

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι μήλο πολτοποιημένο

½ του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon

2 κουταλιές της σούπας μέλι

2 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο χοντροκομμένο

Διαδικασία 

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Πασπάλισε το κρέας με αλάτι και πιπέρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμότητα. Κόψε το φιλέτο ή βάλτο ολόκληρο μέσα και τσιγάρισε το από όλες τις πλευρές. Έπειτα τοποθέτησε το ψητό σε ένα ρηχό ταψί. Συνδύασε το μήλο, την καστανή ζάχαρη, την μουστάρδα και το μέλι και άπλωσε το μίγμα πάνω από το κρέας. Πρόσθεσε στην κορυφή το δεντρολίβανο και ψήσε το κρέας ακάλυπτο για 1-1.5 ώρα μέχρι να ψηθεί καλά.

Κατηγορίες Προιόντων