Υλικά

1.000 – 1.200 γρ. χοιρινό, κατά προτίμηση μπούτι ή ψαρονέφρι
5 κουτ. σούπας μουστάρδα
1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
1 κουτ. σούπας μέλι
4 μέτρια καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες
το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
200 ml λευκό ξηρό κρασί
700 ml σπιτικός ζωμός λαχανικών ή νερό
3 κουτ. σούπας ξίδι, κατά προτίμηση από κρασί
200 ml ελαιόλαδο Amphoreus Gourmet
1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρος, σε σκόνη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Απλώνουμε το κρέας σε μια επίπεδη επιφάνεια και το ανοίγουμε καλά (αν έχουμε 2 – 3 κομμάτια, τα απλώνουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίσουμε 1 πλατύ ενιαίο κομμάτι). Αλείφουμε με τη μουστάρδα όλη την επιφάνειά του, σκορπίζουμε ομοιόμορφα το μαϊντανό, τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό και το δένουμε σε κοντινές αποστάσεις με σπάγκο μαγειρικής.

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με τα καρότα για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε ένα σκεύος στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το ρολό για περίπου 5 – 6 λεπτά, γυρίζοντάς το τακτικά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. «Σβήνουμε» με το κρασί και αφήνουμε 2 – 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το μέλι, τα κρεμμυδάκια με τα καρότα, το ζωμό ή το νερό, τον κόλιανδρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 25 – 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κρέας και να μαλακώσει. Ρίχνουμε το ξίδι και αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί για περίπου άλλα 5 – 10 λεπτά, με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.

Βγάζουμε το ρολό σε πιατέλα και κόβουμε και αφαιρούμε τους σπάγκους. Σερβίρουμε με τα κρεμμυδάκια και τα καρότα.

Κατηγορίες Προιόντων