Υλικά:
1 ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)
1 εβαπορέ γάλα με χαμηλά λιπαρά παγωμένο στην κατάψυξη για 2 ώρες
250ml κρέμα γάλακτος light
1 κ.γ. κάρδαμο τριμμένο
50ml ροδόνερο
1 βανίλια 250 γρ.
φιστίκι Αιγίνης ψίχα ωμή χοντροκομμένο
λίγες σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
λιωμένη σοκολάτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σε μπολ βάζουμε το παγωμένο εβαπορέ με το ζαχαρούχο και με μίξερ χειρός το χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5΄. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το κάρδαμο, το ροδόνερο και την βανίλια. Χτυπάμε λίγο να ανακατευτούν. Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το φιστίκι. Ισομοιράζουμε στα φορμάκια. Παγώνουμε για 5-6 ώρες να σφίξουν. Σχίζουμε τα φορμάκια, αναποδογυρίζουμε σε πιάτο και σερβίρουμε με λιωμένη σοκολάτα.