Πορτοκαλόπιτα

Υλικά
καλαμποκέλαιο: 1 ποτήρι του νερού
ζάχαρη: 1 ποτήρι του νερού
μπέικιν πάουντερ: 1 φακελάκι
βανίλιες: 2
γιαούρτι στραγγιστό: 1, χαμηλών λιπαρών
αυγά: 3
πορτοκάλι: 1 το ξύσμα του
φύλλο κρούστας: 1 πακέτο
Για το σιρόπι
νερό: 3 ποτήρια
πορτοκάλι: 1, φλούδες του και λίγες σταγόνες από το χυμό του
ζάχαρη: 2 ποτήρια του νερού

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά εκτός από το φύλλο κρούστας και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Θρυμματίζετε, σε μικρά κομμάτια, με τα χέρια σας, το φύλλο κρούστας (αφού το έχετε ξεπαγώσει και διατηρήσει σε θερμοκρασία δωματίου), και το ενσωματώνετε στο μείγμα, ανακατεύοντας πολύ καλά. Αλείφετε ένα 35άρι ταψί καλά με λάδι και ρίχνετε μέσα το μείγμα που ετοιμάσατε.
Ψήνετε στους 180°C μέχρι να ροδίσει από πάνω (περίπου 35΄). Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας μαζί όλα τα υλικά και ανακατεύοντας μέχρι να δέσει. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και στη συνέχεια το περιχύνετε με το σιρόπι. Αφήνετε το γλυκό για 5′ έτσι ώστε το σιρόπι να πάει παντού και στη συνέχεια το κόβετε. Προαιρετικά μπορείτε να το σερβίρετε και με μία μπάλα παγωτό.

Περισσότερα Άρθρα

Κατηγορίες Προιόντων