Το τμήμα Food της αμερικανικής εφημερίδας δημοσίευσε στον λογαριασμό που διατηρούν στο Twitter (και έχει 42,4 εκατομμύρια ακολούθους) τη συνταγή για τη φέτα… σωτέ!
Τα υλικά:
-200-250 γραμμάρια φέτα
-3 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
-1 κουταλιά σουσάμι
-2 κουταλιές βούτυρο ανάλατο
-Αλάτι σε νιφάδες
-Φρέσκο πιπέρι
-Nιφάδες κόκκινης πιπεριάς (ή και μπούκοβο)
-Φέτες λεμονιού
-Κράκερ ή φέτες φρεσκοψημένης μπαγκέτας
Οι οδηγίες των NYT:
-Κόβετε τη φέτα, κάθετα και οριζόντια, σε φέτες του μισού εκατοστού, έτσι ώστε να σχηματιστούν περίπου 15-20 παραλληλόγραμμα
-Βάζετε τα κομμάτια φέτας σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν
-Σε ένα μπολ ανακατέψτε το κορν φλάουρ με το σουσάμι
-Περάστε, ένα – ένα, τα… φετάκια από το μίγμα
-Στη συνέχεια, λιώστε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό σκεύος και σταδιακά ρίξτε τη φέτα, ψήνοντας για ένα λεπτό από κάθε πλευρά
-Αποσύρετε από τη φωτιά και τοποθετήστε τα κομμάτια φέτας σε ένα πιάτο
-Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι
-Σερβίρετε ζεστό, με κράκερ ή την ψημένη μπαγκέτα, και με φέτες λεμονιού, για όποιον θέλει να προσθέσει λίγη «σπιρτάδα»
Πηγή: Φέτα… σωτέ! – Η συνταγή των New York Times | iefimerida.gr