Υλικά
1 κιλό μύδια
2 μέτρια κρεμμύδια
2 κλωνάρια σέλερι
3 σκελίδες σκόρδο
400 ml λευκό κρασί
2 κουτ. σούπας λάδι Amphoreus Gourmet ή Premium
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Πλένουμε προσεχτικά τα μύδια και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Αν κάποια είναι ανοιχτά και δεν κλείνουν, τα πετάμε.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε καθώς και το σέλερι.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Προσθέτουμε το σέλερι και τα μύδια και σβήνουμε με το κρασί.
Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 8 λεπτά περίπου, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα ή σε μεγάλη πιατέλα