Customize Consent Preferences

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας βοηθήσουμε να πλοηγηθείτε αποτελεσματικά και να εκτελέσετε ορισμένες λειτουργίες. Θα βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες για όλα τα cookies σε κάθε κατηγορία συγκατάθεσης παρακάτω.

Τα cookies που κατηγοριοποιούνται ως "Απαραίτητα" αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας, καθώς είναι απαραίτητα για την ενεργοποίηση των βασικών λειτουργιών του ιστότοπου.... 

Πάντα ενεργά

Τα απαραίτητα cookies απαιτούνται για να ενεργοποιηθούν οι βασικές λειτουργίες αυτού του ιστότοπου, όπως η παροχή ασφαλούς σύνδεσης ή η προσαρμογή των προτιμήσεων συγκατάθεσής σας. Αυτά τα cookies δεν αποθηκεύουν δεδομένα που μπορούν να αναγνωριστούν προσωπικά.

Δεν υπάρχουν διαθέσιμα cookies.

Τα λειτουργικά cookies βοηθούν στην εκτέλεση ορισμένων λειτουργιών, όπως ο διαμοιρασμός του περιεχομένου του ιστότοπου σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, η συλλογή σχολίων και άλλες λειτουργίες τρίτων.
 

Δεν υπάρχουν διαθέσιμα cookies.

Τα αναλυτικά cookies χρησιμοποιούνται για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι επισκέπτες αλληλεπιδρούν με τον ιστότοπο. Αυτά τα cookies βοηθούν στην παροχή πληροφοριών σχετικά με μετρήσεις όπως ο αριθμός των επισκεπτών, το ποσοστό αναπήδησης, η πηγή επισκεψιμότητας κ.λπ.
 

Δεν υπάρχουν διαθέσιμα cookies.

Τα cookies επιδόσεων χρησιμοποιούνται για την κατανόηση και την ανάλυση των βασικών δεικτών επιδόσεων του ιστότοπου, τα οποία βοηθούν στην παροχή καλύτερης εμπειρίας χρήστη για τους επισκέπτες.
 

Δεν υπάρχουν διαθέσιμα cookies.

Τα cookies διαφημίσεων χρησιμοποιούνται για να παρέχονται στους επισκέπτες εξατομικευμένες διαφημίσεις με βάση τις σελίδες που επισκεφτήκατε προηγουμένως και για να αναλύεται η αποτελεσματικότητα των διαφημιστικών εκστρατειών.
 

Δεν υπάρχουν διαθέσιμα cookies.

Click Here

Το βαλσάμικο ξίδι είναι ένα αγαπημένο γαστρονομικό προϊόν που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για να βελτιώσει τις γεύσεις στις σαλάτες, στις μαρινάδες και στους διάφορους τύπους σαλτσών. Ενώ η Ιταλία θεωρείται συχνά ως η γενέτειρα του βαλσαμικού ξιδιού, απεναντίας η Ελλάδα έχει μακρά ιστορία στην παραγωγή βαλσαμικού ξιδιού υψηλής ποιότητας το οποίο συναγωνίζεται επάξια το ιταλικό.

Το ελληνικό βαλσάμικο ξύδι παρασκευάζεται από τον ίδιο μούστο σταφυλιού που χρησιμοποιείται  για την παρασκευή παραδοσιακού ξιδιού από κρασί. Ωστόσο, τα σταφύλια παλαιώνονται σε ξύλινα βαρέλια για τουλάχιστον πέντε χρόνια, με αποτέλεσμα το πλούσιο και σύνθετο γευστικό προφίλ που είναι τόσο γλυκό και συνάμα πικάντικο. Στη συνέχεια, το ξίδι αναμειγνύεται προσεκτικά για να δημιουργηθεί μια λεία και καλά ισορροπημένη γεύση.

Ένας από τους βασικούς παράγοντες που ξεχωρίζει το ελληνικό βαλσάμικο ξίδι είναι η χρήση τοπικών, βιολογικών σταφυλιών.
Τα σταφύλια καλλιεργούνται στους ηλιόλουστους αμπελώνες της Ελλάδας και συλλέγονται προσεκτικά για να διασφαλιστεί ότι είναι στο μέγιστο της ωρίμανσης τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα ξίδι που κατακλύζεται από τις φυσικές γεύσεις των σταφυλιών και τα χαρακτηριστικά του εδάφους κάθε περιοχής.

Είτε είστε επαγγελματίας σεφ είτε οικιακός μάγειρας, το ελληνικό βαλσάμικο ξίδι είναι ένα απαραίτητο συστατικό που πρέπει να έχετε στην κουζίνα σας. 

Η ευελιξία του το καθιστά την τέλεια προσθήκη σε κάθε πιάτο, από απλές σαλάτες μέχρι σύνθετες μαρινάδες. Και με την πλούσια γεύση και τη μακρά ιστορία του, το ελληνικό βαλσάμικο ξίδι είναι βέβαιο ότι θα γίνει το βασικό συστατικό στην κουζίνα σας.