Υλικά:
8 μικρά μπαρμπούνια 80 γρ. το καθένα
8 φύλλα βασιλικό
αλάτι, πιπέρι
4 ντομάτες
150 γρ. ψιλοκομμένα λαχανικά
1 κλωνάρι άνηθο
1 λεμόνι
ζωμός από σπανάκι
Τρόπος παρασκευής
Εκτέλεση:
Ανοίγουμε το κάθε μπαρμπούνι στα δύο, ξεχωρίζουμε τα δύο φιλέτα του και αφαιρούμε με προσοχή, χωρίς να χαλάσει το σχήμα των φιλέτων, τα κόκκαλα τους.
Τα αλατοπιπερώνουμε, τα ενώνουμε ανά δύο, βάζουμε ενιάμεσα ένα φύλο βασιλικό και τα ψήνουμε στον ατμό.
Αδειάζουμε τις ντομάτες, τις γεμίζουμε με τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τις ψήνουμε στον ατμό.
Βάζουμε τα φιλέτα των μπαρμπουνιών και τις ντομάτες στο πιάτο. Διακοσμούμε με άνηθο και φέτες λεμονιού και περιχύνουμε με το ζωμό από το σπανάκι.