Υλικά:
400 γρ. κεράσια (χωρίς τα κουκούτσια βέβαια!)
130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. baking powder
1 πρέζα αλάτι
3 μεγάλα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
150 γρ. ζάχαρη
110 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)
150 γρ. αμυγδαλόσκονη
λίγες σταγόνες εσάνς αμυγδάλου
Εκτέλεση:
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη για 1-2 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το εσάνς αμυγδάλου, το αλάτι και το baking powder.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά την αμυγδαλόσκονη και στη συνέχεια το αλεύρι.
Ρίχνουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα (23 εκ.) που ανοίγει και στην οποία έχουμε προηγουμένως στρώσει λαδόκολλα.
Τοποθετούμε τα κεράσια σε όμορφο σχηματισμό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 35-40 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι ψήθηκε.