Γεμιστός σολομός με σπανάκι

Υλικά:
ουρά σολομού: 1, περίπου 1 1/2 κιλό (χωρίς το κεντρικό κόκαλο) πλυμένη και στεγνωμένη
βούτυρο: 80 γρ.
κρέμα γάλακτος: 300 ml
σπανάκι: 400 γρ., καθαρισμένο και πλυμένο
κρεμμυδάκια φρέσκα: 3 ψιλοκομμένα
άνηθος: 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
λευκό ξηρό κρασί ή βότκα: 3 κουταλιές της σούπας
μπλε τυρί (ροκφόρ ή γκοργκοντζόλα): 100 γρ., λιωμένο με πιρούνι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Ζεματίζετε το σπανάκι 3′-4′, το στραγγίζετε και το ψιλοκόβετε. Το σοτάρετε σε λίγο βούτυρο και του προσθέτετε το μισό τυρί και λίγο πιπέρι.

Αλείφετε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο με λίγο βούτυρο. Τοποθετείτε στο κέντρο του την ουρά του σολομού ανοιγμένη και αλατοπιπερώνετε μέσα κι έξω. Απλώνετε πάνω στο σολομό το σπανάκι, κλέινετε τη γέμιση στο κέντρο και τυλίγετε με το αλουμινόχαρτο.
Τοποθετείτε τη γεμιστή ουρά του σολομού σε ένα ταψί.

Ψήνετε στο φούρνο στους 200°C, 35′-40′. Στο υπόλοιπο βούτυρο σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ανακατεύοντας 3′-4′. Σβήνετε με το κρασί ή τη βότκα και το ζουμί που έβγαλο ο γεμιστός σολομός (ανοίγετε προσεκτικά το αλουμινόχαρο και συγκεντρώνετε το ζουμάκι του ψαριού).

Προσθέτετε κατόπιν το υπόλοιπο τυρί, τον άνηθο και τέλος την κρέμα γάλακτος. Δένετε τη σάλτσα σε σιγανή φωτιά. Κόβετε το γεμιστό σολομό σε φέτες, σερβίρετε σε κάθε πιάτο από 1 φέτα σολομού και περιχύνετε με τη σάλτσα.

Περισσότερα Άρθρα

Food Expo 2024

Food Expo 2024

Ετοιμάστε τους γευστικούς σας κάλυκες για ένα αξέχαστο ταξίδι, καθώς η Amphoreus σας προσκαλεί να βυθιστείτε στον ζωντανό κόσμο της ελληνικής γαστρονομίας στην επερχόμενη Food Expo την επόμενη εβδομάδα. Ελάτε μαζί μας καθώς θα παρουσιάσουμε την εξαίσια γκάμα των φυσικών ελληνικών προϊόντων μας, με το βραβευμένο μας ελαιόλαδο να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Διαβάστε Περισσότερα

Κατηγορίες Προιόντων