Υλικά (για 6 άτομα)
1 κοτόπουλο (περίπου 1,3 κιλά) κομμένο σε 10 μερίδες
3κ.σ μέλι fir
1 λεμόνι (ακέρωτο)σε φετες
30 πράσινες ελιές
6 σκελίδες σκόρδο (με τη φλούδα)
4 φ΄ύλλα δάφνης
1κ.σ ελαιόλαδο Premium
2κ.σ χυμό λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο Premium και τοποθετείτε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τη δαφνη, τις φέτες του λεμονιού και το σκόρδο.Γυριστε το κρέας απο όλες τις πλεύρες, μέχρι να ροδίσει.
Έπειτα απο 10’ περίπου χαμηλώνετε τη φωτία, αφαιρείτε τις φέτες του λεμονιού και προσθέτετε τις ελιες, αφου πρωτα τις εχετε στραγγίξει καλα απο την άλμη τους.
Αλείφετε τα κομμάτια του κοτόπουλου με το μέλι fir και μαγειρεύετε με κλειστό καπάκι της κατσαρόλας για 25’, γυρίζοντας συχνά πλευρά στα κομμάτια και προσθέτοντας λίγο νερό.
Όταν το φαγητό είναι σχεδόν έτοιμο, 5’ πριν το αποσύρετε απο τη φωτία, προσθετετε το χυμό του λεμονιού, αλατί και πιπέρι.