Μηλόπιτα με σαντιγύ

Υλικά:

για τη ζύμη
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/8 lt νερό
1 αβγό
6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. ζάχαρη
λίγο αλάτι

για τη γέμιση
1 κιλό μήλα Τριπόλεως καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
6 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γλ. κανέλα
8 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για το άλειμμα

για τη σαντιγύ
250 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης, μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη ελαστική.

2. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μια ώρα στο ψυγείο.

3. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε.
4. Ανοίγουμε με τον πλάστη ένα λεπτό φύλλο και το τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Απλώνουμε μέσα τη γέμιση και διπλώνουμε σε κάθε πλευρά το φύλλο προς το κέντρο για να δημιουργηθεί κόθορας.

5. Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με λίγο λάδι και ψήνουμε στους 220°C για 40΄.

6. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανογουμε το φούρνο και αλείφουμε με λάδι το γλυκό, όταν χρειάζεται ή πασπαλίζουμε μικρά κομματάκι βουτύρου στην επιφάνεια.

7. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη ώσπου να γίνουν σαντιγύ.

Σερβίρουμε τη μηλόπιτα ζεστή με λίγη από τη σαντιγύ. Αν θέλουμε συνοδεύουμε και με παγωτό.

Περισσότερα Άρθρα

Food Expo 2024

Food Expo 2024

Ετοιμάστε τους γευστικούς σας κάλυκες για ένα αξέχαστο ταξίδι, καθώς η Amphoreus σας προσκαλεί να βυθιστείτε στον ζωντανό κόσμο της ελληνικής γαστρονομίας στην επερχόμενη Food Expo την επόμενη εβδομάδα. Ελάτε μαζί μας καθώς θα παρουσιάσουμε την εξαίσια γκάμα των φυσικών ελληνικών προϊόντων μας, με το βραβευμένο μας ελαιόλαδο να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Διαβάστε Περισσότερα

Κατηγορίες Προιόντων