Υλικά:
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 κιλό ντομάτες
1 φλ. λάδι
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
λίγο άνηθο
1 φλ. αλεύρι
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση:
1.Βάζουμε τις ντομάτες σε μια λεκάνη και δουλεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να γίνουν ένας αραιός πολτός.Μόνο έτσι μπορούμε να τις πολτοποιήσουμε γιατί χρειαζόμαστε το φλοιό τους για να δώσει γεύση.
2.Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το αλεύρι, το οποίο προσθέτουμε σταδιακά στο τέλος για να “δέσει” ο πολτός μας.Το πιθανότερο είναι να μη χρήσιμοποιήσουμε όλο το αλεύρι.
3.Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι.
4.Οταν κάψει,ρίχνουμε με ένα μεγάλο κουτάλι τον πολτό λίγο λίγο. Σε κάθε τηγάνισμα δε βάζουμε πάνω από 6 κουταλιές.
5.Αφήνουμε να τηγανιστούν καλά και από τις δύο μεριές και αφήνουμε να βγάλουν το επιπλέον λάδι σε χαρτί κουζίνας.
Σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστοί.