Πιλάφι με λαχανικά

Υλικά

1/4 φλυτζ. ελαιόλαδο premium
4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλυτζ. τσαγιού αρακά
2 καρότα ψιλοκομμένα
200 γρ. φασολάκια ψιλοκομμένα
1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μικρά κομμάτια
2 φλυτζ. τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
1 κου. σούπας άνηθο
5 φλυτζ. τσαγιού ζωμό κότας


Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε την πιπεριά, το καρότο, τον αρακά, τα φασολάκια, το ρύζι, το ζωμό και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με τον άνηθο.

Βράζουμε το πιλάφι με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 20 λεπτά. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και στη συνέχεια σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα (από πάνω βάζουμε το καπάκι) και αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του για 5-10 λεπτά.

Το σερβίρουμε σκέτο ή ως συνοδευτικό σε κρέας

Περισσότερα Άρθρα

Κατηγορίες Προιόντων