Υλικά
1 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
3,5-4 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφένδαμου
2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
6 κουταλιές της σούπας δημητριακά ρυζιού
3/4 φλιτζάνι σταγόνες κουβερτούρας
1/2 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
Εκτέλεση
Ανακάτεψε το φυστικοβούτυρο καλά μέσα στο βάζο του.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε καλά το σιρόπι σφενδάμου με το φυστικοβούτυρο για 30-60 δευτερόλεπτα, μέχρι να γίνει παχύρευστο το μείγμα.
Μετά ρίξε το αλεύρι (αν δεις ότι το μείγμα γίνεται πολύ ξηρό μη βάλεις όλο το αλεύρι). Το μείγμα δεν πρέπει να είναι πολύ κολλώδες αλλά ούτε και πολύ ξηρό, να πλάθεται.
Άφησε το για δύο λεπτά μέχρι το αλεύρι να απορροφήσει όλη την υγρασία.
Εάν χρειάζεται, πρόσθεσε λίγο αλεύρι ακόμα. Αν είναι πολύ ξηρό, προσθέστε λίγο σιρόπι ακόμα.
Πρόσθεσε το αλάτι και τα δημητριακά.
Πλάσε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια (περίπου 17).
Σε μια μικρή κατσαρόλα, πρόσθεσε τα τσιπ σοκολάτας και το λάδι καρύδας και ανακάτεψε τα σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις τα μισά τσιπς λιώσουν, αφαίρεσε από τη φωτιά και ανακάτεψε μέχρι να λιώσουν τελείως.
Με ένα πιρούνι, βούτηξε τις μπάλες στη λιωμένη σοκολάτα.
Στράγγισε καλά κάθε μπαλάκι από τη σοκολάτα και άπλωσέ τα σε μια πιατέλα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
Κράτησε τη σοκολάτα που θα περισσέψει για αργότερα.
Βάλε τις μπάλες στην κατάψυξη για περίπου 6-8 λεπτά, μέχρι να παγώσουν.
Βούτηξε ένα πιρούνι στην υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα και περίχυσε τις μπάλες για να δημιουργηθεί ένα ωραίο σχέδιο.
Βάλε τις μπάλες στο ψυγείο για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι η σοκολάτα να σταθεροποιηθεί τελείως.