ΥΛΙΚΑ
Για περίπου 20 τηγανίτες
2 Αβγα
1/2 κούπα ξινόγαλο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Amphoreus Olive oil
2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλια
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. γλυκού μπεικιν πάουντερ
1/4 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
μια πρεζα αλάτι
50 γρ. ζάχαρη μαύρη
φραγκοστάφυλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ’ ένα μπολ βάζετε τα αβγά, το ξινόγαλο, το ελαιόλαδο και την βανίλια και τα χτυπάτε με το σύρμα. Σ’ένα άλλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Κάνετε λακούβα στο κέντρο και ρίχνετε το μείγμα μετα αβγά. Χτυπάτε με το σύρμα να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνει ένας πηχτός χυλός. Προσθέτετε φραγκοστάφυλα και ανακατεύετε ελαφρά. Αλείφετε με λίγο λάδι ένα μεγάλο τηγάνι και το τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί το τηγάνι, μέ ένα κουτάλι της σούπας ρίχνετε κουταλιές απο το μείγμα αφήνοντας τουλάχιστον 3 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους. Τις ψήνετε για 2 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν απο την κάτω πλευρά και να εμφανιστούν μικρά βαθουλώματα στο πάνω μέρος τους. Με μια σπάτουλα και ένα πιρούνι γυρίζετε τις τηγανίτες να ψηθούν για ένα λεπτό απο την άλλη μεριά. Ψήνετε και τις υπόλοιπες και τις σερβίρετε ζεστές.