Το Νέκταρ της Ελιάς και Που Βοηθάει
Ελαιόλαδο: Ο Θησαυρός της Υγείας
Το ελαιόλαδο, ειδικά το εξαιρετικά παρθένο όπως αυτό της Καλαμάτας, προσφέρει σημαντικά οφέλη για την υγεία λόγω των θρεπτικών συστατικών του. Περιέχει υψηλά επίπεδα μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση της κακής χοληστερόλης και στη βελτίωση της καλής, βοηθώντας και προστατεύοντας έτσι την καρδιά.
Είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, όπως οι πολυφαινόλες και η βιταμίνη Ε, που βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα κύτταρα από τη φθορά και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Επιπλέον, οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του ελαιολάδου μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών, όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης και ορισμένες μορφές καρκίνου.
(https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33172043/ ) (ή / και) (https://el.wikipedia.org/wiki/Ελαιόλαδο#)
Που ξεχωρίζουμε εμείς;
Γεύση: Το ελαιόλαδο της Κορωνέικης ποικιλίας, που καλλιεργείται κυρίως στη Μεσσηνία, έχει έντονο φρουτώδες άρωμα και νότες πράσινων φρούτων.
Πικράδα και Πικάντικο: Διαθέτει μια ελαφριά πικάντικη και πικρή επίγευση, χαρακτηριστικά που μαρτυρούν την υψηλή και πλούσια του περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες.
Υφή και Χρώμα: Πυκνό και συνήθως χρυσοπράσινο, με έντονη γεύση που συνδυάζεται εξαιρετικά με σαλάτες και μαγειρευτά φαγητά.