Υλικά
2 πακέτα χαλουμιού
18 μικρά κρεμμύδια στιφάδου καθαρισμένα
4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (σειράς Premium ή Gourmet)
Για τη σάλτσα:
1 κ.σ. βούτυρο
½ φλιτζάνι σταφίδες σουλτανίνα
½ φλιτζάνι μαύρες σταφίδες
½ φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 πρέζα αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
φρέσκο δυόσμο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση Μουλιάστε τα ξυλαράκια για το σουβλάκι μήκους 15 εκ σε νερό για 30΄.
Σε ένα μέτριο τηγάνι, με δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μαγειρέψτε ολόκληρα τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς, σε μέτρια φωτιά για περίπου 15’.
Κόψτε το χαλούμι σε μεγάλους κύβους.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώστε το βούτυρο και ρίξτε τις σταφίδες. Ρίξτε ούζο και αλατοπιπερώστε. Αφήστε τα στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μελώσει το μείγμα.
Προσθέστε τον ψιλοκομμένο δυόσμο.
Φτιάξτε το σουβλάκι τοποθετώντας εναλλάξ 3 κομμάτια χαλουμιού και 3 κρεμμύδια σε κάθε ξυλάκι. Αλείψτε τα σουβλάκια με ελαιόλαδο. Ψήστε τα σε τηγάνι με ρίγες ή στο γκριλ, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς το χαλούμι, όχι να λιώσει.
Τοποθετήστε τα σουβλάκια σε μια πιατέλα και περιχύστε με τη σάλτσα σταφίδας. Γαρνίρετε με φύλλα φρέσκου δυόσμου και σερβίρετε.