Σουβλάκια χαλουμιού

Υλικά

2 πακέτα χαλουμιού
18 μικρά κρεμμύδια στιφάδου καθαρισμένα
4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (σειράς Premium ή Gourmet)

Για τη σάλτσα:
1 κ.σ. βού­τυρο
½ φλιτζάνι σταφίδες σουλτανίνα
½ φλιτζάνι μαύρες σταφίδες
½ φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 πρέζα αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
φρέσκο δυόσμο για το γαρνίρισμα


Εκτέλεση

Μουλιάστε τα ξυλαράκια για το σουβλάκι μήκους 15 εκ σε νερό για 30΄.
Σε ένα μέτριο τηγάνι, με δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μαγειρέψτε ολόκληρα τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς, σε μέτρια φωτιά για περίπου 15’.
Κόψτε το χαλούμι σε μεγάλους κύβους.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώστε το βούτυρο και ρίξτε τις σταφίδες. Ρίξτε ούζο και αλατοπιπερώστε. Αφήστε τα στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μελώσει το μείγμα.
Προσθέστε τον ψιλοκομμένο δυόσμο.

Φτιάξτε το σουβλάκι τοποθετώντας εναλλάξ 3 κομμάτια χαλουμιού και 3 κρεμμύδια σε κάθε ξυλάκι. Αλείψτε τα σουβλάκια με ελαιόλαδο. Ψήστε τα σε τηγάνι με ρίγες ή στο γκριλ, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς το χαλούμι, όχι να λιώσει.

Τοποθετήστε τα σουβλάκια σε μια πιατέλα και περιχύστε με τη σάλτσα σταφίδας. Γαρνίρετε με φύλλα φρέσκου δυόσμου και σερβίρετε.

Περισσότερα Άρθρα

Food Expo 2024

Food Expo 2024

Ετοιμάστε τους γευστικούς σας κάλυκες για ένα αξέχαστο ταξίδι, καθώς η Amphoreus σας προσκαλεί να βυθιστείτε στον ζωντανό κόσμο της ελληνικής γαστρονομίας στην επερχόμενη Food Expo την επόμενη εβδομάδα. Ελάτε μαζί μας καθώς θα παρουσιάσουμε την εξαίσια γκάμα των φυσικών ελληνικών προϊόντων μας, με το βραβευμένο μας ελαιόλαδο να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Διαβάστε Περισσότερα

Κατηγορίες Προιόντων