Υλικά :
400γρ. αρακάς
200γρ. φασολάκια στρογγυλά κομμένα στη μέση
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε κύβους
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. Ελαιόλαδο
1 φλιτζ. χυμό ντομάτας (φρέσκο κατά προτίμηση)
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα σοτάρετε στο μισό ελαιόλαδο το κρεμμύδι για περίπου 3 λεπτά, να μαραθεί, αλλά όχι να πάρει χρώμα.
Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη ντομάτα, το λάδι και τον άνηθο. Σοτάρετε για άλλα 10 λεπτά. Προσθέτετε τον χυμό ντομάτας συμπληρώνετε με νερό τόσο όσο να μισοσκεπάζει τα υλικά.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα με καπάκι και βράζετ σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά. Έπειτα προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι και τον άνηθο και αφήνετε για 10 λεπτά ακόμη. Περιμένετε να κρυώσει και σερβίρετε.