
Υλικά
2 κ.σ Ελαιόλαδο Premium Amphoreus
700 γρ. αρνάκι από μπούτι σε κύβους
250 γρ. φασολάκια σε κομμάτια 2 εκ.
50 γρ. τρυφερά φύλλα από σπανάκι χοντροκομμένα
1 μεγάλο καρότο σε μικρούς κύβους
2 γαρίφαλα
3 σπόροι κάρδαμο κοπανισμένοι
1/2 κ.γ. κάρυ σε σκόνη
1 ξυλάκι κανέλας
250 γρ. ρύζι μπασμάτι
500 ml ζωμός κρέατος
πάπρικα
Γιαούρτι στραγγιστό
Προσθέτουμε τα φασολάκια, τους κύβους του καρότου και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε για 3 λεπτά.
Ρίχνουμε το ρύζι και τον ζωμό κρέατος και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση, σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία ως ότου μαλακώσει το ρύζι.
Προσθέτουμε το σπανάκι, σκεπάζουμε και αφήνουμε να αχνιστεί, χωρίς να ανακατέψουμε για 5 λεπτά.
Σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι και πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικά.