Μπισκότα Μπανάνας

Υλικά

• για τα μπισκότα:
• 2 1/2 κούπα(ες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
• 1 πρέζα αλάτι
• 3/4 κούπα(ες) ελαιόλαδο Gourmet
• 1 1/3 κούπα(ες) ζάχαρη
• 1 κ.σ. Amvrosia Syrup
• 2 μεγάλες μπανάνες, πολτοποιημένες
• 1 κ.σ. βανίλια
• για την επικάλυψη:
• 1/4 κούπα(ες) ζάχαρη
• 1 κ.σ. κανέλα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Ανακατεύω πρόχειρα με ένα πιρούνι. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω με το φτερό το ελαιόλαδο Premium , τη ζάχαρη και την Amvrosia Syrup σε μεσαία προς υψηλή ταχύτητα για 2′. Πολτοποιώ με το ειδικό εργαλείο τις μπανάνες και τις προσθέτω στο μείγμα τμηματικά. Προσθέτω και τη βανίλια κι ενώνω. Χαμηλώνω την ένταση στο μίξερ και προσθέτω το αλεύρι λίγο-λίγο, μέχρι να ενσωματωθεί. Δεν το παρακάνω. Κλείνω καλά με μεμβράνη τη ζύμη και την αφήνω στο ψυγείο για 30′.
Βγάζω τη ζύμη, κόβω μικρά κομμάτια και τα ρολάρω μέσα στην παλάμη μου, σα να φτιάχνω μπαλίτσες.
για την επικάλυψη:
Σε ένα μπολ ή πιάτο ρίχνω τη ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατεύω πρόχειρα. Ρολάρω τις μπαλίτσες μέσα στην επικάλυψη.
Στρώνω λαδόχαρτο πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου. Αραδιάζω τα μπαλάκια με μια απόσταση μεταξύ τους και τα πατάω ελαφρά, να αποκτήσουν πλακέ σχήμα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 14′-18′, μέχρι να αποκτήσουν ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα στις άκρες τους. Τα αφήνω να κρυώσουν.

Περισσότερα Άρθρα

Food Expo 2024

Food Expo 2024

Ετοιμάστε τους γευστικούς σας κάλυκες για ένα αξέχαστο ταξίδι, καθώς η Amphoreus σας προσκαλεί να βυθιστείτε στον ζωντανό κόσμο της ελληνικής γαστρονομίας στην επερχόμενη Food Expo την επόμενη εβδομάδα. Ελάτε μαζί μας καθώς θα παρουσιάσουμε την εξαίσια γκάμα των φυσικών ελληνικών προϊόντων μας, με το βραβευμένο μας ελαιόλαδο να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Διαβάστε Περισσότερα

Κατηγορίες Προιόντων