Χοιρινό κότσι με μαυροδάφνη, γαρύφαλλο και μέλι

Υλικά που θα χρειαστούμε

1 χοιρινό κότσι

4 φλυτζάνια αλάτι

4 φλυτζάνια ζάχαρη

7 φύλλα δάφνης

1/2 φλυτζάνι μαύρο πιπέρι ολόκληρο

2 κουταλιές μπαχάρι ολόκληρο

2 κουταλιές μουστάρδα

10-20 γαρύφαλλα ολόκληρα

1/2 φλυτζάνι μέλι Amphoreus Honey

1/2 φλυτζάνι μαυροδάφνη

λίγη κανέλα

λίγο κύμινο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς. Με ένα μαχαίρι κάνουμε πολλές τρύπες στην πέτσα του χοιρινού και βάζουμε από ένα γαρύφαλλο στην κάθε τρυπούλα. Βάζουμε το χοιρινό σε ένα ταψί, περιχύνουμε με 2 φλυτζάνια νεράκι, και ξεκινάμε να το ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μας στους 160-170 βαθμούς για 3-4 ώρες μέχρι να μαλακώσει καλά! Όσο πιο αργά ψηθεί τόσο καλύτερο.

Την ώρα που ψήνεται το χοιρινό κότσι μας, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα το μέλι, τη μαυροδάφνη, 1 ξυλάκι κανέλα και πολύ λίγο κύμινο. Βράζουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ένα καλό σιρόπι και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Με ένα πινέλο γλασάρουμε το κότσι την ώρα που ψήνεται με το σιρόπι μας. Τέλος, μόλις γίνει το κότσι μας, περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και μετά από 5-10 λεπτά το σερβίρουμε.

Περισσότερα Άρθρα

Food Expo 2024

Food Expo 2024

Ετοιμάστε τους γευστικούς σας κάλυκες για ένα αξέχαστο ταξίδι, καθώς η Amphoreus σας προσκαλεί να βυθιστείτε στον ζωντανό κόσμο της ελληνικής γαστρονομίας στην επερχόμενη Food Expo την επόμενη εβδομάδα. Ελάτε μαζί μας καθώς θα παρουσιάσουμε την εξαίσια γκάμα των φυσικών ελληνικών προϊόντων μας, με το βραβευμένο μας ελαιόλαδο να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Διαβάστε Περισσότερα

Κατηγορίες Προιόντων