
Υλικά:
- Μελομακάρονα
- 500 γρ. γάλα
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
- 80 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. κορν φλάουερ
- 1 κλωνάρι φυσική βανίλια
Εκτέλεση:
1) Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και την βανίλια, τα 40 γρ. ζάχαρη και το τοποθετούμε στην φωτιά.
2) Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουερ με τα υπόλοιπα 40 γρ. ζάχαρη, παίρνοντας λίγο απο το μίγμα του γάλακτος (πριν ζεσταθεί) και μόλις βράσει το γάλα, το ρίχνουμε σ’ αυτό.
3) Μόλις βράσει η κρέμα και δέσει την αδειάζουμε πάνω απο τα μελομακάρονα που τα έχουμε απλώσει σ’ ένα πυρέξ ή ταψί.
4) Τα αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά στο ψυγείο, σκεπάζοντας την κρέμα με μια μεμβράνη.
5) Πασπαλίζουμε προαιρετικά με καρύδια, μέλι και κανέλα.