Ελαιοκομική Περίοδος 2019 – 2020

Ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα μηνύματα για την ελαιοκομική χρονιά 2019/2020 στις περισσότερες περιοχές της χώρας, η παραγωγή ελαιολάδου επιστρέφει δυναμικά, μετά από μία καταστροφική «βουτιά» πέρυσι, όπου οι κακοί χειρισμοί στην αντιμετώπιση του δάκου και οι καιρικές συνθήκες προκάλεσαν αισθητή μείωση στην ποσότητα και προβλήματα στην ποιότητα.

 

                                                          

 

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τη συμπίεση των τιμών, η οποία εν πολλοίς παραμένει ως σήμερα, περιόρισαν σημαντικά το εισόδημα των παραγωγών. Υπήρξαν βέβαια και παράπλευρες απώλειες, όπως η μείωση της αξίας παραγωγής της βιομηχανίας ελαιολάδου και η κάθετη πτώση των εξαγωγών κατά αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Από τις πρώτες εκτιμήσεις προκύπτει αύξηση της ελαιοπαραγωγής που υπερβαίνει το 70% και τους 330.000 τόνους συνολικά για τη χώρα. Ωστόσο, οι περιοχές που αποτελούν τον «ελαιοπαραγωγικό πυρήνα» και σε μεγάλο ποσοστό τροφοδοτούν τη βιομηχανία και τις εξαγωγές, εμφανίζουν σαφώς μικρότερα ποσοστά αύξησης.

 

 

 

Αυτό που όλοι ευελπιστούν, σε μία όψιμη για τις περισσότερες περιοχές χρονιά, είναι και οι επόμενοι κρίσιμοι μήνες να κυλίσουν με ευνοϊκές για την καλλιέργεια συνθήκες.

Περισσότερα Άρθρα

Food Expo 2024

Food Expo 2024

Ετοιμάστε τους γευστικούς σας κάλυκες για ένα αξέχαστο ταξίδι, καθώς η Amphoreus σας προσκαλεί να βυθιστείτε στον ζωντανό κόσμο της ελληνικής γαστρονομίας στην επερχόμενη Food Expo την επόμενη εβδομάδα. Ελάτε μαζί μας καθώς θα παρουσιάσουμε την εξαίσια γκάμα των φυσικών ελληνικών προϊόντων μας, με το βραβευμένο μας ελαιόλαδο να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Διαβάστε Περισσότερα

Κατηγορίες Προιόντων