
Το λίπος είναι η κυριότερη αιτία για την εμφάνιση παχυσαρκίας. Τα γραμμάρια λίπους περιέχουν περισσότερες θερμίδες από τις πρωτεΐνες και τους υδατάνθρακες, αλλά είναι όμως απαραίτητα για καλή υγεία και κορεσμό, γι’αυτό και πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο και σε μικρές ποσότητες. Ξηροί καρποί, ελαιόλαδο, ψάρια και θαλασσινά περιέχουν τα "καλά" λιπαρά αυτά που χρειάζονται για την καλή λειτουργία της καρδιάς. Πρέπει να προσπαθούμε να πάρουμε γύρω στο 30% των συνολικών ημερήσιων θερμίδων από τα καλά λιπαρά. Αποφεύγουμε τα κορεσμένα λίπη, τα οποία βρίσκονται στην κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το τυρί, κυρίως για το καλό της καρδιάς μας.
Μετατροπή Βουτύρου – Ελαιόλαδου
Βουτυρο / Μαργαρίνη Ελαιόλαδο
1 κουταλάλι του γλυκού 3/4 κουταλάκι του γλυκού
1 κουταλιά της σούπας 2 1/4 κουταλάκια του γλυκού
2 κουταλιές της σούπας 1 1/2 κουταλιά της σούπας
1/2 φλιτζάνι 1/4 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας
1 φλιτζάνι 3/4 φλιτζανιού
Τώρα που βρήκατε πόσα γραμμάρια ελαιολάδου χρειάζεστε δείτε εδώ