Υλικά :
500 γρ. γαρίδες με το κέλυφος
1 κ.σ. σουσάμι
Λίγο ελαιόλαδο Premium και λίγο ξύδι βαλσαμικό για το τηγάνι
Και για τη σάλτσα μελιού Fir :
4-5 κ.σ. λάδι Premium
2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
1 κ.γλ. μέλι Fir
Εκτέλεση :
-Πρώτα καβουρδίζουμε το σουσάμι σε αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά
-Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σάλτσα μελιού Fir, αναμιγνύοντας στο σέικερ τα υλικά της (λάδι Premium , ξύδι , μέλι Fir)
-Ροδίζουμε σε απλωτό σκεύος με παχιά βάση , σε μέτρια φωτιά τις γαρίδες για λίγα λεπτά κι από τις δυο μεριές. Όταν έχουν πάρει χρώμα τις “σβήνουμε” ραντίζοντας με λίγο βαλσαμικό ξύδι , αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα μελιού Fir . Ανακατεύουμε απαλά και κάνουμε
κυκλικές κινήσεις ώστε να ενωθεί η σάλτσα με τα τα υγρά του φαγητού. “Ξύνουμε” λιγάκι τον πάτο του σκέυους με μια ξύλικνη κουτάλα γιατί εκεί κολλάει όλη η νοστιμιά… 😉 (Αυτή η διαδικασία λέγεται ντεγκλασάρισμα)
-Μεταφέρουμε τις γαρίδες με τα υγρά σε μια πιατέλα και περιλούζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα μελιού Fir , πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε…