Γαρίδες με μέλι fir και καβουρδισμένο σουσάμι

Υλικά :
500 γρ. γαρίδες με το κέλυφος
1 κ.σ. σουσάμι
Λίγο ελαιόλαδο Premium και λίγο ξύδι βαλσαμικό για το τηγάνι
Και για τη σάλτσα μελιού Fir :
4-5 κ.σ. λάδι Premium
2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
1 κ.γλ. μέλι Fir

Εκτέλεση :

-Πρώτα καβουρδίζουμε το σουσάμι σε αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά
-Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σάλτσα μελιού Fir, αναμιγνύοντας στο σέικερ τα υλικά της (λάδι Premium , ξύδι , μέλι Fir)
-Ροδίζουμε σε απλωτό σκεύος με παχιά βάση , σε μέτρια φωτιά τις γαρίδες για λίγα λεπτά κι από τις δυο μεριές. Όταν έχουν πάρει χρώμα τις “σβήνουμε” ραντίζοντας με λίγο βαλσαμικό ξύδι , αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα μελιού Fir . Ανακατεύουμε απαλά και κάνουμε
κυκλικές κινήσεις ώστε να ενωθεί η σάλτσα με τα τα υγρά του φαγητού. “Ξύνουμε” λιγάκι τον πάτο του σκέυους με μια ξύλικνη κουτάλα γιατί εκεί κολλάει όλη η νοστιμιά… 😉 (Αυτή η διαδικασία λέγεται ντεγκλασάρισμα)
-Μεταφέρουμε τις γαρίδες με τα υγρά σε μια πιατέλα και περιλούζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα μελιού Fir , πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε…

Περισσότερα Άρθρα

Food Expo 2024

Food Expo 2024

Ετοιμάστε τους γευστικούς σας κάλυκες για ένα αξέχαστο ταξίδι, καθώς η Amphoreus σας προσκαλεί να βυθιστείτε στον ζωντανό κόσμο της ελληνικής γαστρονομίας στην επερχόμενη Food Expo την επόμενη εβδομάδα. Ελάτε μαζί μας καθώς θα παρουσιάσουμε την εξαίσια γκάμα των φυσικών ελληνικών προϊόντων μας, με το βραβευμένο μας ελαιόλαδο να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Διαβάστε Περισσότερα

Κατηγορίες Προιόντων