Γλυκόξινο κοτόπουλο με πιπεριές

Υλικά

1 μεγάλο στήθος κοτόπουλου

1 ασπράδι αυγού

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλάκια του γλυκού κορνφλάουρ

255γραμ .ανανάς κονσέρβα

¼ του φλιτζανιού λευκό ξύδι

¼ του φλιτζανιού κέτσαπ

2-3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας+ 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο Premium

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη

1 κίτρινη πιπεριά κομμένη

1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένοι φρέσκο τζίντζερ


Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακάτεψε το κοτόπουλο με το ασπράδι αυγού, το αλάτι και το κορνφλάουρ. Προσπάθησε να πάει ο πολτός σε όλο το κοτόπουλο. Άφησε για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου ή όλο το βράδυ στο ψυγείο. Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τα κομμάτια ανανά μαζί με το ξύδι, την κέτσαπ ,το αλάτι και την μαύρη ζάχαρη. Βάλε ένα τηγάνι ή ένα γουόκ σε δυνατή φωτιά. Στην συνέχεια ρίξε μια σταγόνα νερό για να δεις αν έκαψε. Μέσα στο τηγάνι ρίξε μια κουταλιά της σούπας λάδι. Έπειτα πρόσθεσε το κοτόπουλο μέσα και τηγάνισε κάθε πλευρά για ένα λεπτό. Βάλε το κοτόπουλο στο πιάτο και ότι ζουμί υπάρχει στο τηγάνι μην το πετάξεις απλά άφησε το στην άκρη. Γύρισε το μάτι σε μέτρια θερμότητα και πρόσθεσε το άλλο ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι μέσα στο ίδιο τηγάνι. Άφησε το λάδι να κάψει και πρόσθεσε τις πιπεριές και το τζίντζερ. Στην συνέχεια πρόσθεσε και τα κομμάτια ανανά. Γύρισε την θερμότητα σε υψηλή και άφησε να βράσει για λίγο και στην συνέχεια πρόσθεσε τα κομμάτια του κοτόπουλου και ψήσε για 1-2 λεπτά ή μέχρι να δεις ότι το κοτόπουλο έχει ψηθεί.

Περισσότερα Άρθρα

Food Expo 2024

Food Expo 2024

Ετοιμάστε τους γευστικούς σας κάλυκες για ένα αξέχαστο ταξίδι, καθώς η Amphoreus σας προσκαλεί να βυθιστείτε στον ζωντανό κόσμο της ελληνικής γαστρονομίας στην επερχόμενη Food Expo την επόμενη εβδομάδα. Ελάτε μαζί μας καθώς θα παρουσιάσουμε την εξαίσια γκάμα των φυσικών ελληνικών προϊόντων μας, με το βραβευμένο μας ελαιόλαδο να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Διαβάστε Περισσότερα

Κατηγορίες Προιόντων