Κέικ μήλου με Amvrosia Syrup

Υλικά

 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 1 κ.γλ. κανέλα
 1/2 κ.γλ. κοπανισμένα καρφάκια γαρίφαλο
 2 κ.σ. Amvrosia Syrup
 150 γρ. καστανή ζάχαρη
 2  αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
 150 ml ελαιόλαδο
 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
 1 κ.γλ. σόδα
  φρέσκο τζίντζερ 3 εκ.
 3  μαλακά μήλα

 για την επικάλυψη:
 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 5 κ.σ. μέλι
 1  χούφτα αμύγδαλα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι και προσθέτω την κανέλα και τα κοπανισμένα γαρίφαλα. Στον κάδο του μίξερ ενώνω την Amvrosia Syrup με τη ζάχαρη, τα αβγά και το λάδι Gourmet κι ενσωματώνω πολύ καλά. Προσθέτω σιγά-σιγά στο μείγμα το αλεύρι, το μπέικιν και τη σόδα. Περνάω από τον ψιλό τρίφτη το φρέσκο τζίντζερ ή, αν χρησιμοποιήσω σκόνη, ρίχνω κατά βούληση δοκιμάζοντας το αποτέλεσμα. Ξεφλουδίζω τα μήλα και τα κόβω σε μικρά κυβάκια. Ρίχνω στο μείγμα μου το τζίντζερ και τα μήλα κι ανακατεύω να πάνε παντού.
Βουτυρώνω κι αλευρώνω μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και τη γεμίζω με το μείγμα μου. Λειαίνω με μια σπάτουλα την επιφάνεια.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα περίπου. Αν διαπιστώσω ότι το κέικ μου αρπάζει πολύ γρήγορα, το καλύπτω στην κορυφή με αλουμινόχαρτο.
Αφού ψηθεί το κέικ μου, το αφήνω για 5′ να κρυώσει λίγο και κατόπιν το ξεφορμάρω.
για την επικάλυψη:
Στον κάδο του μίξερ χτυπάω το βούτυρο με το μέλι, να αφρατέψουν. Στρώνω το μείγμα πάνω από το κέικ. Παίρνω τα αμύγδαλα όπως είναι ολόκληρα και τα χοντροκόβω με ένα μαχαίρι. Πασπαλίζω την επιφάνεια.

Περισσότερα Άρθρα

Food Expo 2024

Food Expo 2024

Ετοιμάστε τους γευστικούς σας κάλυκες για ένα αξέχαστο ταξίδι, καθώς η Amphoreus σας προσκαλεί να βυθιστείτε στον ζωντανό κόσμο της ελληνικής γαστρονομίας στην επερχόμενη Food Expo την επόμενη εβδομάδα. Ελάτε μαζί μας καθώς θα παρουσιάσουμε την εξαίσια γκάμα των φυσικών ελληνικών προϊόντων μας, με το βραβευμένο μας ελαιόλαδο να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Διαβάστε Περισσότερα

Κατηγορίες Προιόντων