Κοτομπουκιές με γλυκοπατάτα

Υλικά

300 γρ.στήθος κοτόπουλο σε κομμάτια
1/3 ποτηριού ελαιόλαδο Amphoreus Gourmet
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.γλ. Amvrosia syrup
1 κ.γλ. μαγιονέζα light
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
100 γρ. παξιμάδια κρίθινα τριμμένα στο μούλτι
70 γρ. γραβιέρα γλυκιά/ήπια τριμμένη

Για τις γλυκοπατάτες:

1 μεγάλη γλυκοπατάτα (περίπου 500 γρ.)
1 κ.σ. ελαιόλαδο Amphoreus Gourmet
1 κ.γλ. μαργαρίνη
αλάτι, πιπέρι και λίγο κύμινο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη σόγια σος, τη μαγιονέζα, το χυμό, αλάτι και πιπέρι μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ανακατεύουμε σε ένα άλλο μπολ τα παξιμάδια με τη γραβιέρα.
Περνάμε τα κομμάτια κοτόπουλο πρώτα από το υγρό μείγμα και μετά το μείγμα παξιμαδιού-γραβιέρας.
Τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20΄.

Για τις γλυκοπατάτες:

Βράζουμε τη γλυκοπατάτα που έχουμε κόψει σε μεγάλα κομμάτια για 15΄ και έπειτα τις κόβουμε σε μικρότερα.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο με τη μαργαρίνη και όταν λιώσει ρίχνουμε τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και λίγο κύμινο.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να στεγνώσουν οι πατάτες και να ψηθούν ελαφρώς.
Συνοδεύουμε και με ρύζι.

Περισσότερα Άρθρα

Food Expo 2024

Food Expo 2024

Ετοιμάστε τους γευστικούς σας κάλυκες για ένα αξέχαστο ταξίδι, καθώς η Amphoreus σας προσκαλεί να βυθιστείτε στον ζωντανό κόσμο της ελληνικής γαστρονομίας στην επερχόμενη Food Expo την επόμενη εβδομάδα. Ελάτε μαζί μας καθώς θα παρουσιάσουμε την εξαίσια γκάμα των φυσικών ελληνικών προϊόντων μας, με το βραβευμένο μας ελαιόλαδο να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Διαβάστε Περισσότερα

Κατηγορίες Προιόντων