Κοτόπουλο με αρακά

Υλικά:

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
300 γρ. αρακάς
2 μέτριες πατάτες
2 καρότα
1 κρεμμύδι ξερό
1/2 φλ. τσαγιού λευκό, ξηρό κρασί
2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες καρεδάκια
1 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 πρέζα ζάχαρη
1 κ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε το κοτόπουλο, το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το αλατοπιπερώνουμε.κοτόπουλο αλατοπιπερωμένο
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τα καρότα σε μπαστουνάκια.κρεμμύδι ψιλοκομμένοκαρότα και πατάτες κομμένες
Σε μια μεγάλη, ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σωτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.κοτόπουλο στην κατσαρόλα
Χαμηλώνουμε ελαφρώς την ένταση της φωτιάς, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά.κοτόπουλο με κρεμμύδι στην κατσαρόλα
Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και την πάπρικα και σωτάρουμε για 1 λεπτό.κοτόπουλο με πατάτες, πάπρικα και καρότα στην κατσαρόλα
Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.κοτόπουλο με πατάτες, καρότα και κρασί στην κατσαρόλα
Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και ζεστό νερό από το βραστήρα τόσο ώστε να μισοσκεπάσει τα υλικά στην κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε τον αρακά, ελέγχουμε για το αλάτι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 30-35 λεπτά ακόμα. 10 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε και τον άνηθο.

Περισσότερα Άρθρα

Food Expo 2024

Food Expo 2024

Ετοιμάστε τους γευστικούς σας κάλυκες για ένα αξέχαστο ταξίδι, καθώς η Amphoreus σας προσκαλεί να βυθιστείτε στον ζωντανό κόσμο της ελληνικής γαστρονομίας στην επερχόμενη Food Expo την επόμενη εβδομάδα. Ελάτε μαζί μας καθώς θα παρουσιάσουμε την εξαίσια γκάμα των φυσικών ελληνικών προϊόντων μας, με το βραβευμένο μας ελαιόλαδο να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Διαβάστε Περισσότερα

Κατηγορίες Προιόντων