Κοτόπουλο ρολό

Υλικά

1 κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο

1 φύλλο σφολιάτας

Υλικά Γέμισης

1/2 κούπα δαμάσκηνα  ψιλοκομμένα

1/2 κούπα βερύκοκα  ψιλοκομμένα

1/2 κούπα κάστανα  παραβρασμένα

3 κ.σ. κουκουνάρι

1 ασπράδι

3 κ.σ. κρέμα  γάλακτος

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο  και σωταρισμένο

αλάτι, πιπέρι, κανέλλα, μπαχάρι, γαρύφαλλο

Μαρινάδα

1/2 κούπα χυμό  πορτοκάλι

1/2 κούπα χυμό  λεμονιού

1 κ.γ. κανέλλα

3-4 κ.σ. μέλι ή Ambrosia syrup

3-4 κ.σ. Κονιάκ 

Εκτέλεση

Από το ξεκοκαλισμένο κοτόπουλο, αφαιρούμε ό,τι περισσεύει για να έχουμε ένα επίπεδο κρέας και τα αλέθουμε στο μπλέντερ.

Χτυπάμε ελαφρά το ασπράδι και ανακατεύουμε όλα  τα υλικά της γέμισης και με το αλεσμένο κρέας.

Στρώνουμε τη γέμιση στο κοτόπουλο και κάνουμε ένα σφιχτό ρολό. Το δένουμε καλά γύρω γύρω με σπάγκο για να μην διαλύσει και φύγει η γέμιση.

Το βάζουμε σε βαθύ ταψί.

Ανακατεύουμε τα υλικά για τη μαρινάδα και αλείφουμε το ρολό. Ό,τι περισσέψει το ρίχνουμε  στο ταψί.

Προσθέτουμε 1 κούπα  ζεστό νερό και ψήνουμε στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα .Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε νερό.

Αφού ψηθεί  το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει  χωρίς το ζουμί που έχει μείνει.

Αφαιρούμε το σπάγκο.

Βάζουμε το ρολό στο κέντρο της σφολιάτας και  τυλίγουμε.

Το βάζουμε σε ταψάκι με την ένωση από κάτω.

Αλείφουμε με κροκάδι αραιωμένο με λίγο νερό.

Ψήνουμε στους 200 σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά  ή μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.

Περισσότερα Άρθρα

Food Expo 2024

Food Expo 2024

Ετοιμάστε τους γευστικούς σας κάλυκες για ένα αξέχαστο ταξίδι, καθώς η Amphoreus σας προσκαλεί να βυθιστείτε στον ζωντανό κόσμο της ελληνικής γαστρονομίας στην επερχόμενη Food Expo την επόμενη εβδομάδα. Ελάτε μαζί μας καθώς θα παρουσιάσουμε την εξαίσια γκάμα των φυσικών ελληνικών προϊόντων μας, με το βραβευμένο μας ελαιόλαδο να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Διαβάστε Περισσότερα

Κατηγορίες Προιόντων