Κριτσίνια Καρότου με ελαιόλαδο

Υλικά

2 μεγάλα καρότα τριμμένα στον τρίφτη
1 φλιτζάνι (1 φλιτζάνι = 240ml) ελαιόλαδο καλής ποιότητας
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι ηλιόσπορους
½ φλιτζάνι κουάκερ
2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. σούπας ρίγανη
λίγο αλάτι, λίγο κόκκινο πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Τρίβετε τα καρότα στον τρίφτη και τα στίβετε καλά αφαιρώντας όσο γίνεται τα υγρά τους.

Σε μια λεκανίτσα ανακατεύετε όλα τα υγρά, τα καρότα, τους ηλιόσπορους και το κουάκερ.

Προσθέτετε τα μπαχαρικά και το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ. Ζυμώνετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Πλάθετε μακρόστενα μπαστουνάκια και τα βάζετε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά.

Tips
Το ελαιόλαδο τους δίνει χαρακτηριστική γεύση και υφή. Μπορείτε όμως, αν θέλετε, να βάλετε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο, μισό ηλιέλαιο, μετριάζοντας τη χαρακτηριστική σπιρτάδα που δίνει στα κριτσίνια μόνο το ελαιόλαδο.

Περισσότερα Άρθρα

Food Expo 2024

Food Expo 2024

Ετοιμάστε τους γευστικούς σας κάλυκες για ένα αξέχαστο ταξίδι, καθώς η Amphoreus σας προσκαλεί να βυθιστείτε στον ζωντανό κόσμο της ελληνικής γαστρονομίας στην επερχόμενη Food Expo την επόμενη εβδομάδα. Ελάτε μαζί μας καθώς θα παρουσιάσουμε την εξαίσια γκάμα των φυσικών ελληνικών προϊόντων μας, με το βραβευμένο μας ελαιόλαδο να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Διαβάστε Περισσότερα

Κατηγορίες Προιόντων