Λιγκουίνι με γαρίδες

Υλικά συνταγής

Λιγκουίνι: 500 γρ.
Ελαιόλαδο: 4 κουταλιές σούπας
Βούτυρο: 4 κουταλιές σούπας
Ψιλοκομμένο σκόρδο: 2 σκελίδες
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μέτριο
Μπούκοβο γλυκό: 1 πρέζα (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Καθαρισμένες γαρίδες: 500 γρ.
Λευκό κρασί: 1/2 κούπα
Χυμό λεμονιού: από 1 λεμόνι
Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 3 κουταλιές σούπας

Οδηγίες

1. Βράζετε τα λιγκουίνι σε μπόλικο αλατισμένο, σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή. Τα στραγγίζετε.
2. Εν τω μεταξύ, σε μεγάλο τηγάνι, βάζετε το μισό βούτυρο και ελαιόλαδο, μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπούκοβο. Τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά, να μελώσει το κρεμμύδι, αλλά να μην μαυρίσει το σκόρδο.
3. Αλατοπιπερώνετε τις γαρίδες και τις προσθέτετε στο τηγάνι. Τις μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές (περίπου 6 – 8 λεπτά). Τις βγάζετε από το τηγάνι. Προσθέτετε στο τηγάνι το κρασί και το χυμό λεμονιού. Όταν πάρει βράση, προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο, ελαιόλαδο, τις γαρίδες και τα ζυμαρικά.
4. Ανακατεύετε καλά, προσθέτετε το μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.

Περισσότερα Άρθρα

Food Expo 2024

Food Expo 2024

Ετοιμάστε τους γευστικούς σας κάλυκες για ένα αξέχαστο ταξίδι, καθώς η Amphoreus σας προσκαλεί να βυθιστείτε στον ζωντανό κόσμο της ελληνικής γαστρονομίας στην επερχόμενη Food Expo την επόμενη εβδομάδα. Ελάτε μαζί μας καθώς θα παρουσιάσουμε την εξαίσια γκάμα των φυσικών ελληνικών προϊόντων μας, με το βραβευμένο μας ελαιόλαδο να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Διαβάστε Περισσότερα

Κατηγορίες Προιόντων