Μανιταρόσουπα με κρουτόν

Υλικά:
10 μανιτάρια (κλασικά άσπρα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες)
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 πατάτες σε κυβάκια
4 κομμάτια κομμένα σελινόριζας
3 φλιτζάνια ζωμό απο κότα ή νερό με κύβο
αλάτι
πιπέρι
μισό κουταλάκι ξηρή μαντζουράνα

Για να πήξει η σούπα:
αλέυρι
βούτυρο
λίγο λάδι

Κρουτόν:
φέτες ψωμί σε κύβους
βούτυρο με λίγο λαδάκι

Πώς το κάνουμε:
Σε ένα κατσαρόλακι βάζουμε το νερό με κύβο ή ζωμό απο κότα, ρίχνουμε μέσα τα κομμένα μανιτάρια, το καρότο, την σελινόριζα, την πατάτα, το αλάτι και πιπέρι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
Αφου βράσουν τα λαχανικά μας, τα σβήνουμε και αφήνουμε (εδω μπορείτε να κλείσετε το μάτι και να αφήσετε στη μέση την διαδικασία και να πάτε στην δουλειά σας).
Σε άλλο κατσαρολάκι τώρα θα βάλουμε γύρω στα 50 γρ βούτυρο και λιγο ελαιόλαδο, αφήνουμε λίγο να λιώσει και προσθέτουμε μια γεμάτη κουταλία σούπας αλεύρι και με σύρμα ανακατέυουμε. Το αλέυρι πρέπει να ψηθεί λιγάκι και αφου αφρίζει θα προσθέτουμε μία μία κουτάλα απο την έτοιμη σούπα. Ανακατεύουμε παράλληλα να μην σβολιάσει. Προσθέτουμε όλη την σούπα στο κατσαρολάκι και αφήνουμε να πάρει βράση κανα 5λεπτο. Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε την μαντζουράνα.
Για το κρουτόν, σε ένα τηγάνι βάζουμε βούτυρο με λαδάκι και ρίχνουμε τους κύβους του ψωμιού. Τα γυρίζουμε απο δω και απο κει να πάρουν χρώμα.
Σερβίρεται με το κρουτόν πάνω.

Περισσότερα Άρθρα

Food Expo 2024

Food Expo 2024

Ετοιμάστε τους γευστικούς σας κάλυκες για ένα αξέχαστο ταξίδι, καθώς η Amphoreus σας προσκαλεί να βυθιστείτε στον ζωντανό κόσμο της ελληνικής γαστρονομίας στην επερχόμενη Food Expo την επόμενη εβδομάδα. Ελάτε μαζί μας καθώς θα παρουσιάσουμε την εξαίσια γκάμα των φυσικών ελληνικών προϊόντων μας, με το βραβευμένο μας ελαιόλαδο να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Διαβάστε Περισσότερα

Κατηγορίες Προιόντων