Μελιτζάνες γεμιστές με λαχανικά και κατσικίσιο τυρί

Υλικά 

300 γραμμ. μελιτζάνες
1 μέτριο κολοκύθι
3 μέτριες ντομάτες
500 γραμμ. κατσικίσιο τυρί
1 μικρό ματσάκι βασιλικό
6 κ.σ. ελαιόλαδο
Πιπέρι

Εκτέλεση 

Κόβετε τις μελιτζάνες κατά μήκος και τις ψήνετε στο γκριλ. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Αλείφετε με λίγο λάδι ένα μεγάλο ταψί. Κόβετε το κολοκύθι σε ροδέλες πάχους 0,5 εκ., τις απλώνετε μαζί με τις μελιτζάνες στο ταψί και ψήνετε για 10 λεπτά.

Στο μεταξύ κόβετε τις ντομάτες σε ροδέλες πάχους 1 εκ. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε τα λαχανικά να κρυώσουν λίγο.

Σε μια επιφάνεια εργασίας ακουμπάτε δύο-δύο τις μελιτζάνες σε σχήμα σταυρού. Στο σημείο όπου συνδέονται βάζετε τη ροδέλα του κολοκυθιού, τη φέτα της ντομάτας, λίγο τυρί και βασιλικό. Συνεχίζετε με μια δεύτερη στρώση και κλείνετε τις μελιτζάνες σαν πουγκί με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας.

Τοποθετείτε τα πουγκιά σε ένα πυρέξ, περιχύνετε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και τα βάζετε στο φούρνο για 15 λεπτά.

Σερβίρετε όσο είναι ζεστό και το συνοδεύετε, αν θέλετε, με ρύζι και πράσινα λαχανικά.


Περισσότερα Άρθρα

Food Expo 2024

Food Expo 2024

Ετοιμάστε τους γευστικούς σας κάλυκες για ένα αξέχαστο ταξίδι, καθώς η Amphoreus σας προσκαλεί να βυθιστείτε στον ζωντανό κόσμο της ελληνικής γαστρονομίας στην επερχόμενη Food Expo την επόμενη εβδομάδα. Ελάτε μαζί μας καθώς θα παρουσιάσουμε την εξαίσια γκάμα των φυσικών ελληνικών προϊόντων μας, με το βραβευμένο μας ελαιόλαδο να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Διαβάστε Περισσότερα

Κατηγορίες Προιόντων