Οφέλη Ελαιόλαδου στο σώμα μας

 

  • Αντιοξειδωτικό περιεχόμενο

Το ελαιόλαδο λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό, δηλαδή  μια ουσία που εμποδίζει την οξείδωση. Τα αντιοξειδωτικά του μπορούν να αποτρέψουν την πρόωρη γήρανση.  Μερικές έρευνες υποδεικνύουν ότι η επάλειψη ελαιολάδου στο δέρμα μετά την έκθεση στον ήλιο, μπορεί να καταπολεμήσει τα κύτταρα που προκαλούν καρκίνο.

 

 

  • Περιεκτικότητα σε βιταμίνες

Το ελαιόλαδο περιέχει τις λιποδιαλυτές βιταμίνες A, D, E και K. Ορισμένες από αυτές τις βιταμίνες μπορεί να είναι ωφέλιμες για το δέρμα. Για να θεραπεύσουν ποικίλες παθήσεις του δέρματος, συμπεριλαμβανομένης της ψωρίασης και του εκζέματος.

 

 

  • Αντιβακτηριακές επιδράσεις

Το ελαιόλαδο αποδείχθηκε ότι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Μία μελέτη εξέτασε τα αποτελέσματα της χρήσης ελαιολάδου και ελαίου καρύδας σε βακτήρια Staphylococcus aureus στο δέρμα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι και τα δύο έλαια είχαν αντιβακτηριακές ιδιότητες, αλλά το παρθένο έλαιο καρύδας ήταν πιο αποτελεσματικό στην εξάλειψη των βακτηριδίων.Παρ ‘όλα αυτά, το ελαιόλαδο μπορεί μερικές φορές να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία βακτηριακών λοιμώξεων του δέρματος. Μπορεί επίσης να βελτιώσει τη θεραπεία σε άτομα με έλκη ποδιών που προκαλούνται από διαβήτη τύπου 2.

 

 

  • Ενυδατικές επιδράσεις

Το ελαιόλαδο είναι ένα δημοφιλές φυσικό ενυδατικό που συχνά χρησιμοποιείται για να μαλακώσει τόσο το δέρμα όσο και τα μαλλιά.

Περισσότερα Άρθρα

Κατηγορίες Προιόντων