Σαλάτα με κοτόπουλο, πορτοκάλι και κάρδαμο

Υλικά
2 φιλέτα κομμένα στη μέση, στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα
σπρέι μαγειρικής
καρύκευμα για κοτόπουλο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​σχοινόπρασο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας νερό
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 φλιτζάνια κάρδαμο χωρίς το σκληρό τους μέρος
2 μεσαία πορτοκάλια ναβαλίνες καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας καβουρδισμένα τριμμένα φουντούκια
1/4 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ( προαιρετικά)

Εκτέλεση
Πασπάλισε το κοτόπουλο με το καρύκευμα.
Ψέκασε ελαφρά ένα μεγάλο τηγάνι ή ένα ταψί με το σπρέι μαγειρικής.
Ζέστανε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξε μετά το κοτόπουλο.
Μαγείρεψε για 8 έως 12 λεπτά, γυρίζοντας το από μία φορά και άφησέ το στην άκρη.
Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε ελαφρά το σχοινόπρασο με το λάδι, το μέλι , το χυμό λεμονιού , το νερό και το αλάτι .
Πρόσθεσε τον κάρδαμο και ανακάτεψε πολύ καλά.
Χρησιμοποιώντας λαβίδες, μοίρασε τον κάρδαμο σε πιάτα σερβιρίσματος και κράτησε λίγο από το υγρό σε ένα μπολ.
Κόψε το κοτόπουλο σε κομμάτια και διακόσμησε τις φέτες πορτοκαλιού στα πιάτα.
Πρόσθεσε από πάνω το υπόλοιπο υγρό και πασπάλισε με ψιλοκομμένα φουντούκια, τυρί φέτα και εάν θέλεις με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Περισσότερα Άρθρα

Food Expo 2024

Food Expo 2024

Ετοιμάστε τους γευστικούς σας κάλυκες για ένα αξέχαστο ταξίδι, καθώς η Amphoreus σας προσκαλεί να βυθιστείτε στον ζωντανό κόσμο της ελληνικής γαστρονομίας στην επερχόμενη Food Expo την επόμενη εβδομάδα. Ελάτε μαζί μας καθώς θα παρουσιάσουμε την εξαίσια γκάμα των φυσικών ελληνικών προϊόντων μας, με το βραβευμένο μας ελαιόλαδο να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Διαβάστε Περισσότερα

Κατηγορίες Προιόντων