Σαλάτα του Καίσαρα

Υλικά

2 μαρούλια, χοντροκομμένα με το χέρι
200 γρ. τυρί  σκληρό κίτρινο τυρί όπως παρμεζάνα ή παλαιωμένη κρητική γραβιέρα, κομμένο σε όσο πιο λεπτές φέτες μπορούμε ή σε φλούδες
χοντροτριμμένο αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα κρουτόν
1/2 κιλό ψωμί χωριάτικο, χωρίς κόρα, κομμένο σε μεγάλους κύβους
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες 
150 ml ελαιόλαδο (σειράς Premium)

Για το ντρέσινγκ
ο κρόκος από 1 αυγό
1 μικρή σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon
150 ml ελαιόλαδο (σειράς Premium)
1½ κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
5 αντσούγιες ξεπλυμένες και λιωμένες στο μπλέντερ με 2 κουτ. σούπας από το μετρημένο ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού γούστερ σος
3-4 σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε το κοτόπουλο με λίγο αλατάκι για περίπου 1 ώρα μέχρι να ψηθεί.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια κρεμώδης σάλτσα.
Ανακατεύουμε το μαρούλι, το κοτόπουλο, το κρουτόν και τη σάλτσα σε μία μεγάλη σαλατιέρα.
Γαρνίρουμε τη σαλάτα με την καρδιά του μαρουλιού.

 

Περισσότερα Άρθρα

Food Expo 2024

Food Expo 2024

Ετοιμάστε τους γευστικούς σας κάλυκες για ένα αξέχαστο ταξίδι, καθώς η Amphoreus σας προσκαλεί να βυθιστείτε στον ζωντανό κόσμο της ελληνικής γαστρονομίας στην επερχόμενη Food Expo την επόμενη εβδομάδα. Ελάτε μαζί μας καθώς θα παρουσιάσουμε την εξαίσια γκάμα των φυσικών ελληνικών προϊόντων μας, με το βραβευμένο μας ελαιόλαδο να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Διαβάστε Περισσότερα

Κατηγορίες Προιόντων