Υλικά συνταγής:
Κομμένες ροδέλες ελιές: 1 κούπα (μαύρες ή πράσινες) καλά γεμάτη
Φιλέτο αντζούγιας: 1 στραγγισμένο από το λάδι του
Ψιλοκομμένη κάπαρη: 1 κουταλιά σούπας
Σκόρδο: 1/2 μικρή σκελίδα χωρίς το φύτρο (προαιρετικό)
Ξερή ρίγανη: 1 πρέζα
Οδηγίες:
1. Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή το μούλτι και τα χτυπάτε καλά, να γίνουν αλειφή.
2. Βγάζετε την πάστα ελιάς και την βάζετε σε γιάλινο βαζάκι. Την κλείνετε και την φυλάτε στο ψυγείο. Αντέχει τουλάχιστον μία εβδομάδα.