Τα οφέλη της Ελαιοκανθάλης

Η Δρ Roberta Holt, του Τμήματος Διατροφής του Πανεπιστημίου Davis (California) παρουσίασε τα αποτελέσματα της πρώτης κλινικής έρευνας στον άνθρωπο χρησιμοποιώντας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, πλούσιο σε ελαιοκανθάλη, τα οποία αποδεικνύουν ότι η ελαιοκανθάλη αναστέλλει τη συσσώρευση αιμοπεταλίων. Με άλλα λόγια τα προκαταρκτικά αποτελέσματα αυτής της μελέτης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ελαιοκανθάλη αποφέρει την ίδια αντιαιμοπεταλιακή δράση της ασπιρίνης, όταν αυτή χρησιμοποιείται από τους γιατρούς για την πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου.

Τα αιμοπετάλια είναι μια φυσική πηγή αυξητικών παραγόντων. Κυκλοφορούν στο αίμα και συμμετέχουν στην αιμόσταση, οδηγώντας στο σχηματισμό θρόμβων αίματος με αποτέλεσμα την παρεμπόδιση ή την πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας του αίματος στα αγγεία. Στη θρόμβωση οφείλονται κυρίως οι τρεις πρώτες καρδιαγγειακές αιτίες θανάτου παγκοσμίως: το οξύ καρδιακό έμφραγμα, το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και η φλεβική θρομβοεμβολική νόσος. 

Αναμένουμε σύντομα και τις μετρήσεις ελαιοκανθάλης στις δικές μας κατηγορίες ελαιολάδων. Αποδεικνύεται ότι τα οφέλη της ελαιοκανθάλης για τον οργανισμό μας έιναι τεράστια.

Περισσότερα Άρθρα

Κατηγορίες Προιόντων