Βασικές αλήθειες για χρήση του ελαιολάδου

Υπάρχουν πολλοί και σημαντικοί λόγοι για να προτιμήσετε το ελαιόλαδο στα φαγητά και τα γλυκά σας. Σύμφωνα με επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες αποτελεί την πιο υγιεινή επιλογή μεταξύ των φυτικών ελαίων και κάθε άλλης λιπαρής ουσίας, συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση μιας ισορροπημένης διατροφής.

Μειώνει την κακή χοληστερίνη (LDL), χωρίς να επηρεάζει την καλή χοληστερίνη (HDL) και έτσι αποφεύγεται η συγκέντρωση αθηρωματικής πλάκας στα τοιχώματα των αγγείων. Περιορίζει τις πιθανότητες προσβολής από καρκίνο του μαστού κατά 45% και πιθανά του παχέος εντέρου.

Επιπλέον δρα προστατευτικά σε σοβαρές ασθένειες όπως οι καρδιοπάθειες, οι θρομβώσεις, ο διαβήτης και οι δερματικές παθήσεις. Συμβάλλει θετικά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης. Μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Τέλος, συμβάλλει στην δημιουργία υγιών οργανισμών επιδρώντας θετικά στην ανάπτυξη του κεντρικού νευρικού συστήματος και των οστών του εγκεφάλου.

Προτιμήστε το ανεπιφύλακτα και αισθανθείτε τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Περισσότερα Άρθρα

Food Expo 2024

Food Expo 2024

Ετοιμάστε τους γευστικούς σας κάλυκες για ένα αξέχαστο ταξίδι, καθώς η Amphoreus σας προσκαλεί να βυθιστείτε στον ζωντανό κόσμο της ελληνικής γαστρονομίας στην επερχόμενη Food Expo την επόμενη εβδομάδα. Ελάτε μαζί μας καθώς θα παρουσιάσουμε την εξαίσια γκάμα των φυσικών ελληνικών προϊόντων μας, με το βραβευμένο μας ελαιόλαδο να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Διαβάστε Περισσότερα

Κατηγορίες Προιόντων